Christelijke Muziek & Concertagenda

Adventsconcert Zeeuws Byzantijns Koor Srétenje Zierikzee, Zeeland


Naam:
Adventsconcert Zeeuws Byzantijns Koor Srétenje
Datum:
10 december 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22.30u
Omschrijving:

Het Zeeuws Byzantijns Koor Srétenje geeft op vrijdag 10 december een adventsconcert in de Nieuwe Kerk te Zierikzee. Het koor staat onder leiding van gastdirigent Elena Berdnikova.

Srétenje telt momenteel 60 leden en heeft onder de deskundige leiding van Emilia Tabachnik-Li in de afgelopen 14 jaar veel bekendheid gekregen en een steeds hoger niveau bereikt. De Russisch-orthodoxe liederen en volksmuziek spreekt vele mensen aan getuige het groeiend aantal bezoekers. Het koor zingt a capella en meestal 6 - 8 stemmig.
Tijdens dit adventsconcert kunt u naast de Russisch-orthodoxe kerkliederen van o.a. Rachmaninov en Tsjaikovski ook genieten van prachtige kerstliederen uit Rusland en Oekraïne waarin de solo’s door eigen koorleden worden gezongen.

Aan dit concert wordt medewerking verleend door KleZZ. Het Klarinetensemble Zierikzee bestaat sinds 1999 en is op initiatief van Hans Hest, klarinetdocent aan de Zeeuwse Muziekschool, opgericht. Het ensemble heeft een bezetting van 10 tot 15 klarinettisten waarin nagenoeg alle ‘soorten’ klarinetten gebruikt worden, van de kleinste (es-klarinet) tot de grootste (contrabas-klarinet).

Adres:
Nieuwe Kerk, Kerkplein 1
Postcode:
4301EE
Plaats:
Zierikzee (Boek overnachting in Zierikzee)
Dagje uit in Zierikzee | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Advent
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Zeeuws Byzantijns Koor Srétenje onder leiding van Elena Berdnikova en KleZZ, klarinetensemble Zierikzee, onder leiding van Hans Hest

Entreeprijs:
€ 12,00

Rolstoeltoegankelijk:
Onbekend
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.zeeuwsbyzantijnskoor.nl
Email adres:
janniebom apenstaartje zeelandnet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zeeuws Byzantijns Koor.
Telefoon:
0118 478685

Kaarten:
TEZ (Theater Exploitatie Zeeland) via http://www.theaterverkoopzeeland.nl , telefonisch via nr. 0118-659666, aan de balie van Schouwburg Middelburg of De Mythe Goes of aan de kerk voorafgaande aan het concert. (deur open 19.30 uur)

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-10-31 13:47:10

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar